fibonaccispiral

Cine priveste in exterior viseaza; cine priveste in interior
se trezeste.
Carl Jung

  Mandalele de Lumina ne ofera – prin energia lor – echilibru interior si armonie intre trup – minte – spirit. Prin intermediul lor putem intra in contact cu planurile profunde ale fiintei noastre si ne putem conecta la propriul nostru Centru. In plus, Mandalele de Lumina ne pot aduce liniste interioara si vindecare.
Structura de baza a unei mandale este formata din trei zone:
Centrul – “Lotusul central” – simbolizand Centrul fiintei noastre;
Zona mediana – “Palatul Celest” – simbolizand fiinta noastra spirituala;
Zona exterioara – “Portile” – simbolizand zona de integrare in mediu a fiintei noastre, prin care parcurgem Palatul Celest spre centrul fiintei noastre.


Mandalele de Lumina ale Ursulei Irgang pe bazeaza pe matematica Sirului lui Fibonacci, Numarul de Aur, simbolistica culorilor si pe numerologie.

Fibonacci (1170-1240) este considerat ca unul dintre cei mai mari matematicieni europeni ai Evului Mediu. Sirul lui Fibonacci este o secventa de numere in care fiecare numar se obtine din suma precedentelor doua din sir. Astfel, primele zece numere ale sirului lui Fibonacci sunt: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55. El a mai descoperit ca tot ceea ce inseamna viata pe aceasta planeta ia nastere, creste si evolueaza dupa aceasta secventa prestabilita, in forma de spirala.

1

  Sirul Fibonacci in matematica, se refera la explicatiile metafizice ale codurilor din universul nostru. Numerele lui Fibonacci sunt considerate a fi, de fapt, sistemul de numarare al naturii, un mod de masurare al Dinivitatii. Aceste numere apar peste tot in natura, pornind de la aranjamentul frunzelor, de la sabloanele petalelor unei flori si ajungand la falangele mainii umane, de la zile de nastere si pana la zidurile Piramidelor. Se spune ca exista o legatura intre cresterea naturala a plantelor si numarul de aur: proportia tainica a acestui numar, reprezentata fie in triunghiul de aur (isoscel) al lui Pitagora, in elipsa de aur din traditia hindusa sau in spirala de aur care, prin sirul lui Fibonacci, se demonstreaza pastrand proportia de 1,618.

Aceasta proportie perfecta omniprezenta in natura demonstreaza stiintific ca in intreaga creatie se pastreaza aceasta proportie, probabil de aici i s-a tras si numele de “formula fericirii”. Astfel se demonstreaza si existenta unui sfere de constiinta a armoniei si frumusetii existente in intregul universul si care il ghideaza.

Impreuna, cele zece cifre se aduna, pentru a forma acest mesaj (se spune in cercurile ezoterice). Dand sirului de numere semnificatia lor numerologica, in total sunt zece numere, ni se dezvaluie ca lucrul acesta este semnificativ, numarul 10 fiind un sfarsit in sine, este o revenire la centru, la unitate, la un nou inceput si la implinire de sine. Zece reprezinta un rezultat, o realizare, acest numar cuprinde si contine toate numerele precedente, reprezentand un ciclu, formand, la randul sau, inceputul unui nou ciclu, fiind principiul maret al tuturor ciclurilor naturale, ne putem gandi la cele zece degete, la copacul vietii si la izvorul tineretii.

124974492457_b2e8bb0d40_zfibonacci

  Numărul de aur este strans legat de şirul lui Fibonacci, în care fiecare termen este suma celor două anterioare (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55…). Pe măsură ce înaintăm, raportul dintre doi termen succesivi ai şirului lui Fibonacci tinde spre Phi.

  Numarul de aur – sectiunea divina, un alt sir care mai este cunoscut si ca Phi (1,618), este un numar foarte cunoscut in arta, avandu-si originile fundamentale in natura, astfel incat, orice element din natura este proportional cu Phi. Daca inlocuim literele PHI cu numerele corespunzatoare, obtinem 781, a carei suma totala se reduce la 7. Adunand si cifrele 1618 vedem ca ne da tot 7, care este considerat a fi cel mai frumos numar din univers, insemnand numarul perfectiunii, numarul lui Dumnezeu. Sunt sapte zile in saptamana, sapte note muzicale, sapte minuni ale lumii, sapte centri energetici(chakre), sapte culori ale curcubeului, etc.

vitruvian_man_sm

Mandalele de Lumina astfel construite alcatuiesc prin formele lor geometrice (structura + culoare) “limbajul Luminii”, functionand ca transmitatori de informatie. Noi insine, fiind creati dupa aceasi secventa si purtatori ai acestor coduri (microcosmosuri in macrocosmos), Mandalele de Lumina activeaza prin oglindire acest cod spiritual in ADN-ul nostru si astfel ne ajuta sa accesan resursele noastre interioare si mecanismele subconstiente de vindecare, sa ne regasim si sa ne reconectam cu adevaratul nostru sine. Energiile lor echilibreaza corpurile noastre energetice, cu efecte benefice in timp si asupra corpului nostru fizic.

Mandalele de Lumina realizeaza o punte de legatura intre planul nostru constient si cel subconstient, intre planurile dimensionale superioare, de substanta rafinata si corpurile noastre tridimensionale, intre matricea noastra arhetipala si harta noastra mentala si spirituala din prezent.

Folosirea Mandalelor de Lumina este relativ simpla. Aceasta se realizeaza prin simpla privire a structurilor cristaline colorate, ceea ce stimuleaza si creeaza noi conexiuni neuronale pe ambele emisfere cerebrale, precum si interconexiuni intre acestea, determinand in noi o experienta totala si totodata o functionare armonioasa a celor doua emisfere in acelasi timp, dandu-ne posibilitatea de a ne percepe cu usurinta si in mod natural propriul Centru. De asemenea, creierul, recunoscand vibratia culorilor, si rezonand cu aceasta, activeaza conexiunile de lumina care invaluie cromozomii. Astfel pot fi dizolvate blocaje ale corpului eteric, permitand din nou curgerea libera si naturala a energiei vitale.

O alta metoda de a lucra cu Mandalele de Lumina consta in a le calcula si desena singuri. Eset o activitate meditativa, relaxanta, la fel de eficienta ca si prima si, in plus, contribuie si la dezvoltarea creativitatii si a perceptiei constiente.

Desenarea Mandalelor de Lumina este o metoda simpla, care are ca scop unirea punctelor calculate anterior in functie de conceptul pe care se lucreaza, formand astfel o matrice. Aceasta reprezinta structura de baza si rationala (Yang) pe care apoi se construieste mandala, prin adaugarea de culori vii, bazandu-ne numai pe propria noastra intuitie si pe principiul rezonantei (Yin). Nu sunt necesare cunostinte de desen sau pictura. Fiecare poate da frau liber propriei sale creativitati. Desenul este o placere si o relaxare atat pentru trup cat si pentru minte si spirit. Lucrand astfel, problemele si blocajele se dizolva aproape de la sine, permitand raspandirea pacii, echilibrului, congruentei, linistii si armoniei in interiorul fiintei noastre.

Tot mai multi medici, terapeuti si practicanti ai medicinei alternative sunt interesati de lucrul cu Mandale de Lumina si le folosesc in practica lor terapeutica.

Ca o concluzie a acestei prezentari doresc sa subliniez ca, spre deosebire de mandalele universale cunoscute de mii de ani, fiecare Mandala de Lumina constituie expresia sufletului nostru si nu ar trebui interpretata niciodata de altcineva. Doar acela care deseneaza Mandala de Lumina (personala) poate intelege ce informatii doreste si e pregatit sa aduca sufletul si subconstientul sau la suprafata si in constiinta sa. Este suficient sa va deschideti energiilor subtile cu incredere si sa desenati in liniste, sau ascultand o muzica relaxanta, in fundal.

In rest, Mandalele de Lumina si subconstientul vostru stiu prea bine ce au de facut.

Pentru buna organizare a evenimentului, va invit sa completati si sa imi trimiteti la adresa ioana.huiduc@invata-sa-zbori.ro  urmatoarele informatii:IDENTITATEA

Nume:
Numar de telefon:
Adresa de email:
Nr. persoane participante:
Nelamuriri / Sugestii:

Participarea se face pe bază de donație (contrubutia recomandată este de 75 ron/atelier).

Multumesc si va doresc multa bucurie si relaxare!

Iulia Ioana Huiduc Manolescu 🙂
ioana.huiduc@invata-sa-zbori.ro
www.simplymeinharmony.wordpress.com
Linkedin Ioana Huiduc Manolescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s