De ce am ales să lucrez ca Life Trainer și Coach cu „copiii indigo”?!

Din experiența mea, atât personală (ca și “copil indigo”) cât și lucrând cu copii supradotați (fie ei indigo sau nu) am constatat că, deși acești oameni (copii sau adulți – foști copii supradotați și/sau indigo), cu toate că au abilități înalte, uneori chiar multiple, pe anumite domenii sau direcții, au, totodată, și multiple nevoi speciale.

Aceste nevoi speciale (la fel de mari ca și propriile lor haruri) îi conduc pe aceștia, de cele mai multe ori, aproape de un statut de handicapare din punct de vedere al dezvoltării personale, emoționale, al creșterii (atât interioare cât și exterioare) armonioase și mai ales al integrării sociale.

Ca și exemple în acest sens stau personalități precum: Albert Einstein, Michaelangelo, Sir Isaac Newton, Leonardo da Vinci, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Steve Jobbs, actița Daryl Hannah, Bill Gates, Tim Burton, artistul Andy Warhol, matematicianul Richard Borcherds, actița Violet Beauregard dar și personalități precum Adolf Hitler, Osama bin Laden, Eric Harris and Dylan Klebold (autorii incidentului de la Liceul Columbine), Asa H. Coon (autorul incidentului de la școala din Cleveland, Ohio), și lista poate continua.

Acești “copii supradotați” (adesea indigo) prezintă trăsături specifice care luate însă în afara contextului personalității lor complexe, de cele mai multe ori, sunt considerate și, astfel, ei sunt diagnosticați ca suferind de Sindromul Asperger, Autism sau Sindromul Atenției Deficitare și Hiperactivității (SADHD) fiind “tratați” în consecință.

Aceste tratamente, adesea bazate și pe medicație specifică…, aplicate de cei care au grijă de ei și care ar trebui să îi cunoască, înțeleagă, iubească, accepte și susțină cel mai mult, nu doar că nu le sunt de folos, dar de cele mai multe ori agravează situația respectivilor copii ducând la două situații posibile și cel mai des întâlnite:

1. Fie copilul supradotat/indigo crescut cu un astfel de tratament (și devenit sau nu dependent de medicația aplicată) își reneagă harurile și trăsăturile specifice mergând pe calea ratării și mediocrității. Acești copii deveniți adulți sunt cel mai adesea oameni depresivi, furioși dar într-un mod reprimat, alcoolici, dependenți, care din când în când, periodic refulează, revenind apoi la dureroasa și trista lor viață banală.

2. Fie copilul supradotat/indigo crescut cu un astfel de tratament alege calea revoltei și își găsește forța necesară de a-și dezvolta în mod brutal și violent unul sau mai multe din darurile cu care a fost înzestrat, dar într-un mod în care să se răzbune pe toți cei din jurul său (cel mai adesea prin inteligența sa) și având adesea un comportament autodistructiv. Fie că își dezvoltă în mod obsesiv și în detrimentul tuturor celorlalte aspecte ale existenței sale acea trăsătură/talent prin care a reușit să se impună, fie că își folosește acea trăsătură/talent făcând în mod direct rău/pedepsindu-i/schimbându-i cu forța pe cei din jurul său – indiferent de “costurile”și prejudiciile acțiunilor sale. (Ex. Hitler).

Despre copiii Indigo sau foștii copii Indigo, actualmente adulti, si nevoile acestora puteți găsi mai multe informații resurse, procese de echilibrare emoțională, spirituală si de dezvoltare personală pe pagina creată special pentru această temă:

http://copiiiindigo.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s